Home » Vloei info » Sigaretten maken

Zelf sigaretten maken

Zelf sigaretten maken

Roken

De overheid blijft maar de accijnzen op tabak en sigaretten verhogen. Hierdoor wordt het bijna onbetaalbaar om nog van je kalmerende sigaret te genieten. Geef toe, de prijzen van sigaretten zijn de pan uit gerezen de laatste jaren. Sigaretten worden ook vaker op de zwarte markt of over de grens gehaald. Voor wie dat te ver gaat (eventueel letterlijk) is er altijd nog de optie om thuis zelf sigaretten maken te proberen.

Zelf sigaretten maken

Zelf sigaretten maken begint met een paar kleine investeringen. Het lijkt dus voor je kunt beginnen misschien wat duurder dan gewoon simpel een kant en klaar pakje halen bij de tabakzaak verder in je straat, maar je zult verbaasd zijn hoe je met zelf sigaretten maken heel snel je investering terug verdient.

Benodigdheden

Zelf sigaretten maken is eenvoudiger dan je denkt, en heel veel heb je er niet voor nodig. In de basis heb je nodig:

Eventuele andere handige aanschaffingen:

  • Een sigarettendoosje;
  • Een sigaretten bewaar busje;
  • Sigaretten pijpfilters (pijpjes waarmee je nog meer ongezonde stoffen uit je sigaret filtert, waar je je sigaret in kunt plaatsen);

Tabak

Goedkope tabak

De prijsbesparing bij het zelf sigaretten maken zit 'm vooral in de prijs van 'losse' tabak. Tabak die in volume bus gekocht wordt, is meestal goedkope tabak vergeleken met de reeds gerolde sigaretten variant. Je kunt deze goedkope tabak bussen tegenwoordig van bijna elk bekend sigarettenmerk kopen. Als je dan berekent wat je op deze tabak bespaart ten opzichte van hetzelfde gewicht in sigaretten, zul je al verbaasd nóg een keer aan het rekenen gaan - maar het is écht waar, zo veel scheelt het!

Sigaretten tabak

Let wel op! Je hebt wel shag of niet gesneden tabak nodig om zelf sigaretten te maken. Je kunt hulzen niet goed vullen met gesneden sigarettentabak! Dat gaat niet. Tabak die in sigaretten gaat is te ‘los’. Te gruizig.

De tabak moet sliertig zijn, zoals shag. Je kunt gewoon shag uit een builtje shag gebruiken, maar er zijn ook grotere verpakkingen verkrijgbaar bij je sigarettenzaak om de hoek. Van pondspakken tot blikjes van 100 of 50 gram.

Geen tabak

We zijn op Vloei.net aan het overwegen in de nabije toekomst ook tabak aan te bieden, maar kunnen dit helaas op dit moment nog niet doen. (Hou wel de site in de gaten - als je toch je sigarettenhulzen bestelt en er kan meteen een busje tabak in hetzelfde doosje naar je opgestuurd worden, zou je gek zijn om dat niet te doen toch?)

Sigaretten hulzen

Instructies sigaretten maken

Hoe je je sigaretten maakt, verschilt per hulzenstopper. Iedere hulzenstopper werkt eigenlijk wel nét weer even anders. Wij beschouwen als hulzenstopper feitelijk elk zelf-sigaretten-maken-apparaat. Zo hebben we hulzenstoppers die eigenlijk meer 'shag rol hulpbakjes' zijn, maar bijvoorbeeld ook een joint roller. Maar we gaan bij deze instructies even uit van een eenvoudige hulzenstopper.

Met een simpele hulzenstopper werkt het zo:

  1. Open de bovenklep van de hulzenstopper;
  2. Verdeel de tabak gelijkmatig over de hele lengte van de hulzenstopper (dus in de zogenoemde tabaksleuf).
  3. Sluit de klep van de hulzenstopper;
  4. Voorin de hulzenstopper stop je een lege sigarettenhuls;
  5. Trek in één vloeiende beweging de schuif naar voor en weer naar achter over de huls. Deze wordt nu gevuld met tabak;
  6. Haal je sigaret uit de vuller;
  7. Hierna klop je een paar keer met de sigaret / huls op een harde ondergrond om de tabak goed erin te laten zakken.

Presto - klaar is je sigaret! Je kunt hem nu zó roken.
Door het kloppen voorkom je dat tijdens het roken de tabak erg los in de huls zit en er dus bij het roken van je sigaret brandende stukken uitvallen.

Geavanceerde hulzenstopper

Ook voor zelf sigaretten maken geldt: Oefening baart kunst.
Hoe vaker je sigaretten maakt hoe beter je weet hoeveel tabak je precies erin moet doen om een ideale vulling te hebben. Daarom kun je, als je net begint met zelf sigaretten maken, beter een wat eenvoudige hulzenstopper nemen. Als je zo'n simpelere hulzenstopper eenmaal goed beheerst, kun je altijd nog overstappen op een wat geavanceerde hulzenstopper. Die hebben vaak als voordeel dat de sigaretten er beter uitkomen, of dat ze sneller werken.

Voor de ervaren ‘zelf maker’ zijn er ook hulzenstoppers voor twee hulzen tegelijk en zelfs elektronische vullers, zoals die van Zorr of Ciggi.

 

Slechts 2 tot 3 werkdagen. Bestellingen boven de € 29,95 GRATIS verzending!

Blijf op de hoogte via sociale media!